Friday, 10 May 2013 16:05

Pozitivitatea

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Este paharul jumătate plin sau jumătate gol? Cine știe... poate, dacă ne uităm la suprafața apei, gândim că paharul este... plan.

E duminică dimineața, tocmai te-ai trezit și îți începi ziua... your way. Ești oarecum trist că aproape s-a terminat week-end-ul sau entuziast la gândul noii zile care tocmai se naște în fața ta?

Ai de făcut ceva ce ultima dată când ai încercat... nu ți-a ieșit. Oare ce-o să se întâmple acum? O să îți iasă? Sau o să iasă ca data trecută, deci... nu o să iasă?

pozitivitate-hever-gardens

Cred că oricine răspunde cu fiecare dintre variante, la diferite momente și în funcție de context.

Totuși, indiferent de răspuns, constant este întotdeauna faptul că decizia răspunsului e a noastră. Și tot a noastră este și responsabilitatea acțiunilor sau inacțiunilor care derivă din răspuns.

Ai ales să nu faci ceva pentru că ai fost nesigur de urmări? Probabil că ai avut motivele tale de îndoială. Probabil că ai avut dreptate. Asta nu schimbă realitatea urmărilor neproduse. Cu siguranță a fost alegerea ta ca urmările să nu se producă...

La ce ajută să fii pozitiv? Ce diferență face a vedea jumătatea plină a paharului? Cum schimbă lucrurile a te orienta către ce este în loc de către ce ar trebui să fie, sau nu este, acolo?

Dincolo de faptul evident că a fi pozitiv îți generează sentimente plăcute și încredere în tine, în ceilalți, în viață în general, a fi pozitiv îți aduce și libertate. Foarte multă libertate!

pozitivitate-hever-castle

Aceasta era, deci, senzația aceea subtilă și diafană pe care n-ai reușit s-o identifici data trecută când ai ales să spui un „da” zâmbitor, în loc de un „nu” încruntat. Libertate!

A fi pozitiv îți aduce libertate. Incearca!

Read 2350 times Last modified on Saturday, 31 October 2015 10:40
Iulia Dobre-Trifan

Sunt o persoana dinamică, eficientă, ambițioasă. Sunt coach certificat de Noble Manhattan și IIC&M și îmi place să lucrez cu persoane care își doresc multe de la viață și care știu că toate lucrurile bune sunt cel puțin posibile.

Am un parcurs profesional frumos, am experimentat hands-on management și antreprenoriat. Îmi bazez practica de coaching pe cunoașterea pragmatică a provocărilor specifice mediilor profesionale în continuă și accelerată schimbare, cât si pe convingerea mea personală că toți oamenii care vor și pot vor găsi o cale.

Îmi plac provocările și mă asigur că aduc în jurul meu, prin ceea ce fac, entuziasm și încredere, atât față de rezultatele propuse, cât și față de călătoria până la rezultate.

Am o filosofie simplă: Viziune, Pasiune, Perseverență. Vezi, Crezi, Obtii.

coaching.progsquad.ro

Social Profiles

LinkedIn
More in this category: « Acțiunea Atitudinea can-do »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

JoomShaper