Friday, 10 May 2013 16:11

Atitudinea can-do

Written by
Rate this item
(1 Vote)

„Nu pot”. „Nu știu”. „Nu mă interesează”. „Nu am timp”. „Nu mă ajută”. „Nu”.

Serios? Tu te crezi pe tine însuți în 90% din cazurile în care răspunzi cu una din frazele la îndemâna oricui de mai sus? Dacă te-ai opri și ai analiza logic, rațional, faptul în sine pe care l-ai „rezolvat” astfel, câte alte opțiuni de răspuns crezi că ai putea găsi?

atitudine-can-do

Poți, dacă vrei.

Știi, dacă încerci să descoperi.

Te interesează, dacă dai o șansă subiectului.

Ai timp, dacă îți faci timp.

Te ajută, dacă îi permiți să te ajute.

„Da”, dacă ești pozitiv.

E într-adevăr mai ușoară atitudinea de a nu face lucruri, față de atitudinea de a face.

Și totuși... conștientizezi oare care este prețul pe care îl plătești pentru loialitatea ta față de atitudinea „no can do”?

Atitudinea de a nu face lucruri este o bună apărare. Nefăcând, te ții la adăpost, nu te expui și controlezi fiecare lucrușor care intră dincolo de zidurile cetății tale. De asemenea, nefăcând, renunți și la toate lucrușoarele care ar putea rezulta dacă cetatea ta ar fi deschisă, sau, cel puțin, selectiv deschisă. Crezi că închizi pe dinafară tot ce este rău. În realitate, închizi pe dinafară... totul. Tot ce este rău și... tot ce este bine.

Can-do este solicitant, te va duce la a face multe-multe lucruri. Îți va deschide drumuri și posibilități. E clar deci, de ce a aborda o atutudine „can-do” este o opțiune doar pentru cei puternici!

Read 5649 times Last modified on Saturday, 31 October 2015 10:39
Iulia Dobre-Trifan

Sunt o persoana dinamică, eficientă, ambițioasă. Sunt coach certificat de Noble Manhattan și IIC&M și îmi place să lucrez cu persoane care își doresc multe de la viață și care știu că toate lucrurile bune sunt cel puțin posibile.

Am un parcurs profesional frumos, am experimentat hands-on management și antreprenoriat. Îmi bazez practica de coaching pe cunoașterea pragmatică a provocărilor specifice mediilor profesionale în continuă și accelerată schimbare, cât si pe convingerea mea personală că toți oamenii care vor și pot vor găsi o cale.

Îmi plac provocările și mă asigur că aduc în jurul meu, prin ceea ce fac, entuziasm și încredere, atât față de rezultatele propuse, cât și față de călătoria până la rezultate.

Am o filosofie simplă: Viziune, Pasiune, Perseverență. Vezi, Crezi, Obtii.

coaching.progsquad.ro

Social Profiles

LinkedIn
More in this category: « Pozitivitatea Acceptarea »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

JoomShaper